Online

Marketing

Be

Creative

Blogs

Eén van de ‘modewoorden’ van vandaag: bloggen. Iedereen zou het moeten doen. Wie het niet doet, is hopeloos achter met zijn tijd.

Deels klopt dit ook. Maar laten we beginnen bij het begin.

Wat is een blog?
Een blog is simpelweg een online artikel.
Een blog heeft enkele specifieke kenmerken:

  • Een blog informeert en/of inspireert. Een blog heeft altijd een doel: informeren, een promotie bekend maken, inspireren, ….
  • Een blog verschijnt regelmatig. Wat de definitie van regelmatig is, staat wel eens ter discussie. Maandelijks bloggen is voor je online zichtbaarheid voldoende. Regelmaat is belangrijker dan frequentie.
  • Een blog heeft over het algemeen een informele tone of voice. In het Nederlands: een blog is doorgaans losjes en informatief geschreven.
  • Een onmisbaar onderdeel van een blog is dat hij een ‘call to action’ Dit betekent dat je de lezer, letterlijk, om een actie vraagt: langskomen, een e-book downloaden, een e‑mail sturen, …

Bloggen en SEO
Voor seo of online vindbaarheid zijn blogs een krachtig middel. Je stopt alle relevante info over 1 onderwerp in een artikel, je voorziet het van de nodige keywords en laat Google dan zijn werk doen.

Voordelen van bloggen
Naast online zichtbaarheid heeft bloggen nog andere voordelen:

Expertstatus

Bloggen is dé uitgelezen kans om je expertstatus in de verf te zetten. Vertel in een blog volop over gerealiseerde projecten of geef waardevolle tips & trics.

Vriendjes met Google

Zoals we al zeiden: als je je blog goed schrijft, zal Google deze snel oppikken. De hamvraag: wat is ‘goed’? Globaal komt het hierop neer: gebruik de juiste woorden in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats.

Know-like-trust

Klanten kopen pas bij je als ze je kennen, je leuk vinden en vertrouwen in je hebben. Door te bloggen, geef je deze laatste schakel een krachtige boost. Mensen bouwen een relatie met je op en dat zal je voelen in je klantenbestand.

Iets anders nodig?

Van ID Branding

We begrijpen heel goed dat je misschien speciale wensen hebt inzake blogs. Logisch natuurlijk, want jouw bedrijf is dan ook authentiek.

Geen probleem! De creatievelingen van ID Branding staan al te popelen om jouw specifieke wensen of ‘speciallekes’ waar te maken.

Wij creëren waar jij van droomt!